Instagram

Monday, May 21, 2012

De keuken is nu wel zo'n beetje klaar

Hier en daar nog een randje om te schilderen of bij te tippen. Maar grotendeels kan ik wel zeggen dat het project afgerond is. Begonnen ongeveer december 2010, dus ik ben er 2,5 jaar mee druk geweest.

Wel oordeel zelf. Ik zie op dit ogenblik alleen maar de fouten en foutjes. Hopelijk wordt mijn oordeel in de loop der tijd wat milder. In elk geval ziet het er een stuk beter uit dan wat er eerst stond, en Anja is erg tevreden. Daar gaat het tenslotte om.









Tuesday, May 8, 2012

Drempel

Voor de drempels was het even kiezen wat het mooist bij de nieuwe vloer past. Ik heb verschillende stukken hout uit de garage gehaald om te keuren. De originele eiken drempels waren veel te flets bij het blanke maple hout. Een maple drempel bij een maple vloer zag er ook niet uit. Merbau kwam meer in de buurt, maar dat vonden we veel te rood van kleur. Toen vond ik nog een restje notenhout en dat bleek precies goed! Dus een paar weken geleden heb ik een mooie balk Amerikaans noten bij fijnhout Amsterdam gekocht en sinddien rollen er met enige regelmaat drempels uit de werkplaats. De plinten zijn nu ook klaar en netjes geschilderd, dus dat ziet er zo uit:

Saturday, May 5, 2012

Werkbladen

De werkbladen zijn gearriveerd en geplaatst! Dat veranderd het aanzien behoorlijk.

Het ging niet allemaal van een leien dakje. Ik had de aanrechtkast en de koelkastkast niet echt netjes waterpas en op dezelfde hoogte (dom dom dom, altijd alles dubbel checken). Na een hoop gemopper hebben ze de boel maar met vulplaatjes opgelost. Het zij zo, ik kan er nu toch niks meer aan veranderen.

Maar nu ziet het er zo uit:


En ondertussen zijn de plannen voor een nieuwe eettafel ook al een eind gevorderd. Het hout is noten hout uit Belgie. Ik heb gelijk maar een hele stam gekocht. Dit wordt weer een behoorlijk groot project! Spannend.


En een voorbeeld hoe de platen er uit zien: