Instagram

Sunday, July 3, 2011

Zichtbare delen

Sommige multiplex platen komen vol in het zicht te zitten. Links en rechts naast de afzuigkap, de zijkant van de ijskast en de onderkanten van de bovenkastjes (Als je je een beetje krom buigt). Dat wil ik wel mooi hebben. Dus daar besteed ik extra aandacht aan het uitzoeken van de latjes.


Ik let op de kleur en op het draadverloop in het hout of het een beetje bij elkaar past. Nog niet eens makkelijk en perfect krijg je het niet. Het fineer van het multiplex en mijn latjes komen nu eenmaal niet van dezelfde boom, niet eens van hetzelfde continent. Maar ik geloof dat ik wel een aardig resultaat heb.Je kunt hier ook zien hoe ik de onderrand van de plaat van een smal latje voorzien heb. Achteraf gezien had ik beter eerst het brede latje op de zijkant en dan het smalle latje op de onderkant kunnen lijmen. Dat had er wat strakker uit gezien. Ik beschouw het nu maar als design, dan is het altijd goed.

1 comment:

  1. Hi Corneel- I noticed you had posted a small image of a razor blade plane on the Woodnet Forums. I'm researching them a bit, having collected some older ones, and wondered if you could send me a larger image and any information you know about it. Many thanks, my email is on my blog below. Jeff

    ReplyDelete