Instagram

Saturday, August 20, 2011

Na de vakantie

Lange tijd geen blog gepost, want we zijn erg uitgebreid op vakantie geweest naar Vietnam. Prachtig land, vriendelijke bevolking en veel te beleven dus dat kan ik iedereen aanraden.

Maar we zijn ondertussen weer een tijdje terug en ik heb niet alleen maar geluierd in die tijd. Alle esdoorn gefineerde panelen zijn nu voorzien van een esdoorn afwerkrandje. Dus voor de bovenkastjes en voor de zichtbare zijde van de koelkast-kast ligt het multiplex nu klaar om verder verwerkt te worden tot kastjes. De onderkasten worden van berken multiplex gemaakt, minder mooi maar die zijn toch nauwelijks in het zicht. Maar ook daaraan moeten nog nette afwerkrandjes komen.

Bij het paneel voor de koelkast-kast ging er iets mis. Tijdens het lijmen verschoof het latje een beetje waardoor aan één kant een randje multiplex niet afgedekt werd. Gelukkig aan de binnenkant van de kast, maar het moet wel gerepareerd. Dus ik heb een zaagrestje van de grond geraapt en dat boven op het verschoven afdeklatje gelijmd.


Tijdens het drogen van de lijm had ik natuurlijk alle tijd om te bedenken hoe ik al dat overtollige hout weer weg zou werken. Eerst gedacht om te gaan zagen, maar dat leek me een heel gehannes met de kans dat je met de zaagtanden het fineer zou beschadigen. Gelukkig dat ik toen aan de oude Duitse ruwsschaaf dacht. De beitel flink diep ingesteld zodat hij dikke krullen produceert en binnen een minuut zag het er zo uit.Nog even met een zoetschaafje afwerken en er is niks meer te zien van de reparatie.

No comments:

Post a Comment