Instagram

Sunday, September 26, 2010

Pen en gat is klaar!

Na een lange stilte weer eens een berichtje. In de zomer heb ik het razend druk gehad met andere leuke (en minder leuke) dingen. Mijn motorfiets weer eens gangbaar gemaakt. De auto had wat kuren in het onderstel die ik verholpen heb. Klusjes in en om het huis en vooral heel veel vakantie. Lekker rotsklimmen in Frankrijk en Italie:


Hollidays on sunny rock in france and Italy.
Checking out some countertop material...

Ik kreeg al opmerkingen bij het blog over het trage tempo. Zelfs de suggestie om naar de "keukenconcurrent" te gaan. Over die toko wil ik wel iets kwijt. Want oh dear, wat een dieptrieste bedoening is die keukenconcurrent! Behalve dat het er treurig uitziet met dat supergoedkope geel aan alle kanten en de krakkemikkige opbouw van de showmodellen, is heel de bedrijfsfilosofie zo fout. Het draait daar niet om de verkoop van keukens, het draait alleen nog maar om geld. De klanten staren zich blind op de zogenaamde kortingen en de verkopers zijn getraint om die klanten vervolgens een poot uit te draaien.

Ondertussen vind ik het leuk om juist een beetje ouderwetse kwaliteit te produceren, al kost het dan wat moeite. Voor de vakantie was ik al bijna klaar met alle pen en gat verbindingen, maar nu heb ik dat hoofdstuk afgerond. Het was "iets" meer werk dan ik van te voren had bedacht, maar ik had dan ook niet de makkelijkste oplossing gekozen. Ik ben er heel blij mee hoe het uiteindelijk geworden is. 95% tevreden zal ik maar zeggen. Hier zie je de hele stapel, met het laatste deurframe ervoor.

All the tenons and mortices finished with mitered corners.
Het volgende project is het mooi glad schaven van de zichtbare delen. De verschillende delen liggen ook niet altijd helemaal netjes in hetzelfde vlak, dus dat kan ik dan gelijk corrigeren. Daarna ga ik de paneeltjes weer onder het bed vandaan halen en die op maat maken zodat ze netjes in de frames passen. Ik weet nog niet precies hoe ik dat allemaal aan ga pakken.

No comments:

Post a Comment