Instagram

Monday, April 2, 2012

De vloer

De nieuwe vloer komt er aan! Die hoef ik (gelukkig) niet zelf te leggen, daar komt nu eens een professional voor. En zoals gewoonlijk, als er echte vakmensen komen werken gaat alles fout.

Eerst ging het al mis met de bezorging. De chauffeur stond opeens voor het verlaagde viaduct van de A4 in aanbouw. Daar kon hij niet onderdoor en was vervolgens de kluts kwijt. Telefonische aanwijzingen hielpen niet, dus ben ik hem maar met de auto op gaan zoeken en heb hem naar huis geloodst. Thuis aangekomen bleek er achter in de vrachwagen een stapel omgevallen die nu voor onze pallet lag. Ik heb de goede man maar even geholpen om die stapel te herschikken. Maar de mensen waar deze mooie gerookte eiken vloer voor bestemd was zullen niet blij geweest zijn.


Maar goed, daar staat als ons hout op de stoep, 's avonds om een uur of acht. Tegen slaaptijd had ik alles binnen staan. Gelukkig lijkt alles compleet.


Zondag was de sloopdag. Meubels eruit. Oude vloer eruit. Deuren en dorpels eruit. En nog tig andere klusjes. Als je zo achteraf gaat schrijven vraag je je wel eens af wat je allemaal gedaan hebt op zo'n dag waar je toch van 's ochtends vroeg tot in de avond rond hebt lopen rennen.

Op maandag kwam de parketeur. En die riep bij binnenkomst direct al dat dat niet ging werken! Er bleek linoleum in de gang te liggen. Had ik niet eens gezien zo goor was het. Onder dat linoleum is de vloer erg slecht en krom. In de keuken bleek het deel in de uitbouw teveel vocht in het beton te hebben. Dat deel heeft geen kruipruimte, ligt zo op het zand. Daar kan hij ook niet op gaan lijmen zonder speciale voorstrijk die die natuurlijk niet in de bus had staan. Na veel mitsen en maren en heen en weer praten heeft hij een nieuwe aanpak bedacht. Op dinsdag wordt het een ingewikkelde dag voor hem. Ik moest nog even op en neer naar Tiel om andere lijm te gaan halen. Maar het ziet er naar uit dat het wel gaat lukken allemaal. Pff, ik zag het even somber in.

En ondertussen zitten we dus weer lekker te kamperen in ons huis. Soep op het gaspitje en een broodje erbij.

3 comments:

 1. Met laminaat had je al deze problemen niet gehad :-)

  ReplyDelete
 2. Laminaat! Ga je mond spoelen...

  ReplyDelete
 3. He Kees, ERg leuk om zo je verbouwing te kunnen volgen. Het schikt al aardig op he!!

  Rick

  ReplyDelete