Instagram

Thursday, February 11, 2010

Machinepech

Het leven van een keukenbouwer gaat niet altijd over rozen. Bij het schoonmaken van de zaagtafel viel hij van het onderstel af..... Sukkel. Het gevolg was dat de roltafel een flinke tik had gehad en scheef naar beneden wees.


Vandaag heb ik dan maar een dagje machine onderhoud ingeplanned. Eerst die roltafel weer rechtgezet. gelukkig waren alleen maar de twee draagarmen verbogen. Daarna moest alles weer afgesteld worden, zodat na het zagen de planken ook haaks zijn. Dat lukte allemaal wel, alleen bleek er midden in de gietaluminium tafel een hobbel te zitten. Dat was me nog niet eerder opgevallen. Wat te doen? Ik heb maar gewoon de bandschuurmachine gepakt en de hobbel er uit geschuurd.

Er zit nu dus een kale plek op. Maar beter een kale plek dan een hobbel waar de plankjes op liggen te wiebelen, dan worden ze nooit netjes haaks.

Ten slotte nog de vandiktebank even geprobeerd te gebruiken, maar daar bleek telkens de aandrijfriem van de transportrollen van het wiel te glijden. Die riem is zeker uitgelubberd. Eerst maar eens zien waar ik een ander te pakken krijg.


3 comments:

 1. Ik zag je vraag op het houtwerkersforum over de aandrijfriem. Probeer eens deze link: http://www.kruis.nl/onderdelen/default.asp?merk=444.
  Fa. Kruis complete tekeningen met bestelnummers

  Mvrgr
  Peter Kuyper

  ReplyDelete
 2. Kees,
  Wat voor zaagtafel heb jij? Is de roltafel nadien bijgekomen (apart verkrijgbaar?)

  ReplyDelete
 3. Sorry dat ik niet sneller gereageerd heb. Ik moet vaker de reacties checken...

  Mijn zaagtafel is een Kitty. Prima machientje, niet super precies, het is meer een model voor op de bouwplaats, maar voor wat het is, een prima ding. De roltafel heb ik er gelijk bijgekocht maar gebruik ik eigenlijk nooit meer. Hij neemt veel plaats in en ik vind hem niet heel precies. Voor afkorten heb ik een slede gemaakt die veel beter werkt, maar natuurlijk wel beperkt is in de breedte en dikte van de af te zagen latjes.

  ReplyDelete